Online Zomerkamp

Welkom op Kamp Foert

waar je foert leert zeggen

tegen wie je denkt te moeten zijn*

* zonder dat eeuwige schuldgevoel of die ellendige schaamte

Stel je een plek voor

 • waar je geen angst voelt om je kop boven het maaiveld te steken, omdat er geen maaiveld is

 • waar je kunt zeggen wat je denkt en voelt zonder angst voor afwijzing of alleen eindigen

 • waar buiten de norm vallen of anders zijn dan anderen niet alleen wordt aanvaard, maar ook toegejuicht

 • met mensen die bereid zijn om zichzelf en anderen in de ogen te kijken, van mens tot mens, zonder zich weg te steken achter een dikke muur van angst, ego of oordeel

 • waar je je schuldgevoel en je schaamte in het kampvuur mag zwieren, omdat je er al meer dan genoeg van hebt gevoeld voor de rest van je leven, en voelt dat het tijd is om je ervan te bevrijden en jezelf te omarmen

Ik zou je willen garanderen dat Kamp Foert zo’n magische plek zal zijn.

Of dat het er alleen maar zal ruiken naar rozenblaadjes en niemand er ooit naar het klein of groot toilet moet, maar dat kan ik niet. :)

En toch nodig ik je uit om verder te lezen.

Ik ben Kelly Deriemaeker, en deze zomer organiseer ik de eerste editie van Kamp Foert.

Een virtueel zomerkamp van vier weken, waarin ik jou samen met een groep anderen wil leren hoe je foert zegt zonder de relatie met jezelf of anderen op het spel te zetten.

Ik wil meedoen!

Wie ben ik?

Onder meer een ervaringsexpert people pleasen, perfectionisme en voorzichtig leven, die zelf jaren geloofde dat het haar levensdoel en job was om iedereen blij te maken en te houden. Met alle ellendige gevolgen vandien.

Ik probeerde te bewijzen te bewijzen hoe flink ik was door de meest grenzeloze journalist en daarna coach van de Lage Landen te worden.

Gevolg: ik leerde dat uiterlijk succes voor heel wat innerlijke oorlogen kan zorgen, en een verpletterende overtuiging dat je gelukkiger zou moeten zijn dan je je voelt.

Dat als de weg naar wat ik zocht (meer gemoedsrust en zelfliefde) niet te vinden bleek in externe parameters als geld en likes, ik het misschien vanbinnen moest zoeken. Om niet tien keer in dezelfde drol te trappen (negen was meer dan voldoende) moest ik een paar belangrijke concepten aanleren.

Dat je geen slecht mens bent als je leert om vaker “neen”, “foert” of “merci om aan mij te denken, maar niks voor mij” te zeggen. Dat geloven dat dat egoïstisch, lui, slecht of ongepast zou zijn, aangeleerd gedrag is dat je ook weer af kunt leren.

Dat het kan dat iemand daar wat van vindt.
Dat dat mag.
Maar dat dat nooit nog belangrijker mag zijn dan mijn eigen energie, gemoedsrust of levensvreugde.

Aangenaam!

Ook jij bent hier niet om almaar kleiner en voorzichtiger te worden.

Toch begrijp ik dat dat soms voelt als de enige veilige keuze.

Er zijn voldoende redenen om vooral geen foert te zeggen:

 • angst voor wat de mensen erover gaan zeggen of vinden

 • angst voor afwijzing, conflict, er niet langer bij mogen horen of andere negatieve gevolgen

 • angst voor schuldgevoel en schaamte

 • de vrees dat de gevolgen van minder hard je best doen in jouw bakje terecht zullen komen

 • weten dat je het zou willen, maar geen idee hoe je dat concreet maakt

 • andere mensen verdrietig of ongemakkelijk kunnen maken, wat voor jou simpelweg ondenkbaar en dus uitgesloten is

Toch is leren om vaker foert te zeggen tegen wat jou niet dient essentieel om een leven te hebben dat authentiek en integer is. Het is niet enkel weggelegd voor geboren foertzeggers, en het zorgt ervoor dat je almaar minder energie verliest aan gedrag dat niet overeenstemt met wie je echt bent.

Jouw kampleider in Kamp Foert werd zelf verre van geboren met een foertpetje op haar hoofd. (wacht... was dat het understatement van 2024?)

Net daarom weet ze hoe belangrijk het is om alles op jouw tempo en voorwaarden te doen.

Ik wil meedoen!

Herken je dit?

 • je hebt het gevoel dat je avond na avond en week na week uitgeput in de touwen hangt en dat je jezelf telkens weer rechtop moet helpen, omdat niemand het in de gaten heeft

 • je zou graag willen stoppen met oplappen en overdenken en dingen recht trekken voor anderen die daarop rekenen, maar dan moet je kunnen aanvaarden dat niemand het van je lijkt over te nemen en alles dus kan vallen, waarna jij het weer moet oprapen

 • je bent bang dat je in Carine van Nonkels aan het veranderen bent maar slaagt er niet in om je boosheid of controledrang aan te pakken, ook al denk je wel te weten wat je te doen staat

 • je leest veel over persoonlijke ontwikkeling of volgde therapie, maar als puntje bij paaltje komt zie je jezelf nog altijd ja zeggen als je neen bedoelt, en springen als je ouders vinden dat je ergens op te dagen hebt waar je helemaal niet wilt zijn

 • je doet je best om dankbaar te zijn, maar als je eerlijk bent zou je soms gewoon liever op je motorfiets willen springen om de horizon tegemoet te rijden terwijl je "SAYONARA FUCKERS!" (of iets met dezelfde energie) roept

Story of your life?

Dan is Kamp Foert wat jij nodig hebt

Ook chronische people pleasers en flinke mensen die nog liever dwars door de muur gaan dan teleur te stellen of verkeerd begrepen te worden, kunnen leren om meer te mogen van zichzelf.

Niet alleen ben ik het zelf al een paar jaar aan het leren, ik leer het als coach ook aan anderen.

Deze zomer ga ik nog een stap verder, met Kamp Foert.

Een virtueel zomerkamp van vier weken waarin we in groep onze foertspieren gaan trainen.

Foert leren zeggen doe je niet tegen anderen, maar juist voor eerlijkere en betere relaties. Te beginnen met de relatie met jezelf.

Ik ga je mijn eigen beste tactieken leren en je mag zelfs mijn gewichtjes lenen.

Online zomerkamp

Kamp Foert

Een virtueel zomerkamp van vier weken dat start op maandag 1 juli en eindigt op zaterdag 27 juli 2024.

Dit staat op de planning
Deze zomer
€ 189
of 3 x € 63
Schrijf je nu in
Betalen kan veilig via Bancontact, kredietkaart of iDeal.

Kamp Foert in een notendop

een intens groepsavontuur van vier weken dat start op maandag 1 juli en eindigt op zaterdag 27 juli 2024, onder (bege)leiding van jouw kampleider, ikzelf, Kelly Deriemaeker aka de Fly van den Aldi (deze totem kan eventueel nog veranderen)

gericht op foert leren zeggen vanuit integriteit en autonomie, en stoppen met je te conformeren aan alle regels waarmee je jezelf via je ouders en de mensen rond je heen hebt leren vereenzelvigen ten koste van jouw eigenheid en vrijheid

door middel van wekelijkse podcasts en een kampboek met exclusief en volledig nieuw materiaal, in combinatie met inspirerende opdrachten om (in groep of alleen) over het lesmateriaal te reflecteren

4 live groepscalls met Kelly van 90 minuten waarin je vragen kunt stellen of gecoacht kan worden, waarvan je achteraf telkens de replay ontvangt als video of audio (te herbeluisteren op je smartphone)

toegang tot een pop-up Facebookgroep die opent gedurende de vier weken dat Kamp Foert loopt en waar alle kampdeelnemers met elkaar en de Fly van den Aldi rond een virtueel kampvuur kunnen zitten en -indien gewenst- “droom, durven of doen” kunnen spelen tot een kot in de nacht.

Hier vindt het echte, menselijke, spontane maar daardoor net zo interessante stuk van Kamp Foert plaats.

Niet verplicht, maar warm aangeraden, want ik sta erom bekend om leuke mensen aan te trekken die samen nog veel leuker blijken te zijn dan op zichzelf

Bonus Podcast

Zorgen voor je zenuwstelsel

met Louise Claeys Boùùaert

Op kamp gaan, kan best heftig zijn. Of je nu een voet omslaat of een horde moet nemen in je hoofd, Kamp Foert voorziet je in de nodige zorg.

Dankzij vier podcasts van Louise Claeys Boùùaert, coach en ervaringsdeskundige zenuwstelsel reguleren, kom jij tot rust na de actieve delen van het kamp, en leer je ondertussen nog beter voor jezelf zorgen.

Deze podcasts zijn in primeur voor dit kamp te verkrijgen.

Bonus Podcast

Systemisch foert leren zeggen

met Eline Catseman

Waar moet je vrede mee hebben op het vlak van familie- en andere systemen om nog sterker foert te leren zeggen?

Systemisch coach Eline Catseman en ik vogelen het uit tijdens een interview voor Kamp Foert vol concrete voorbeelden, zodat jij in je eigen leven kunt zoeken naar de blokkades en hordes die je nog te nemen hebt.

Dit uitgebreide bonus interview ontvang je aan het einde van het kamp als private podcast.

Nog een paar kleine waarschuwingen

Als je niet bereid bent om jezelf, wat je gelooft en wie je denkt te zijn in vraag te stellen, loop dan met een zwierige boog om Kamp Foert heen

In plaats van jou zoals in Kamp Waes te laten worstelen met fysieke beproevingen als het poutrelleke en de Bergham Run, ga ik je confronteren met beperkende gedachten, patronen en verhalen die jou - al dan niet bewust- beperken in je bewegingsvrijheid.

In ruil zorg ik ook voor wat luchtigere activiteiten en liggen er kleurplaten en meditatiemomenten voor je klaar, maar Kamp Foert is niet voor doetjes of mensen die doetjes willen blijven

Als je wilt controleren wat Kamp Foert jou zal opleveren, of wat net niet, dan schrijf je je ook beter niet in

Het kan dat je tijdens het kamp dingen in vraag stelt die je niet eerder in vraag mocht stellen van jezelf. Als je niet bereid bent om dat met nieuwsgierigheid te doen, dan is Kamp Foert niet het kamp dat jij deze zomer nodig hebt.

Mijn trajecten zorgden er in het verleden voor dat mensen uit hun huwelijk, job of het oudercomité mochten stappen, en ik heb een vermoeden dat dat met Kamp Foert niet anders zal zijn.

Wees bereid om je over te geven aan wat gezien wil worden, en probeer het vooral niet te hard te sturen

Kamp Foert is geen vervanging voor therapie of 1 op 1 coaching

Je neemt deel in een groep van anderen die het waarschijnlijk met dezelfde universele thema’s te doen hebben, en tegelijk niet altijd in dezelfde levensfase of werksituatie zitten.

We kunnen veel van elkaar leren als we bereid zijn om te luisteren en ons open te stellen voor de obstakels waar anderen mee te maken krijgen. Dat wil niet zeggen dat dat altijd comfortabel of gezellig zal of moet zijn.

Als dat klinkt als iets waar jij het mee eens bent, en je bent bereid om jezelf uit te dagen om deel te nemen aan zo'n diverse groep, dan ben je belachelijk welkom.

Schat zelf in of jij voldoende fit bent voor Kamp Foert

Voelt het als een machtige uitdaging en een avontuur dat jou goesting geeft als ik zeg dat we op zoek gaan naar al je blinde vlekken, denkfouten en mentale constructies die je misschien in de weg zitten zonder dat je het ziet?

Lijkt het je tof om elkaar daar liefdevol op te bewijzen en in uit te dagen?
Of voel je dat dat voor jou op dit moment een brug te ver is?

Elk antwoord is goed, maar als je twijfelt of Kamp Foert te zwaar of activerend kan zijn voor jou of jouw specifieke situatie, luister dan ook naar die twijfel.

Schrijf je niet in vanuit de overtuiging dat dit kamp jouw redding gaat zijn, want jij hebt helemaal geen redding nodig. Overleg bij twijfel even met je therapeut, coach of iemand die jou en je situatie terdege kan inschatten, en zoom ook eens in op jouw motivatie.

Is die gestoeld op “iemand vinden die mij zegt wat ik moet doen”?

Dan kan ik je vertellen dat je die persoon die het beter weet dan jij niet zult vinden op Kamp Foert.

Jij bent de baas van jouw eigen leven, en als je dat voelt en gelooft, maar nog wat hulp kunt gebruiken rond geloofsovertuigingen en afkicken van je verslaving aan de goedkeuring van anderen, dan ben je zeer welkom.

Schrijf je dan nu in voor Kamp Foert

Veelgestelde vragen

Heb je nog een vraag?

Check hieronder of je het antwoord terugvindt.

Wanneer vinden de vier live calls plaats? Kan ik ze herbekijken?

De live calls gebeuren via Zoom op volgende momenten:

maandag 8 juli om 18 uur

zondag 14 juli om 10 uur

zondag 21 juli om 10 uur

zaterdag 27 juli om 18 uur

Na afloop van elke live call krijg je binnen de 24 uur de opname als video en audio.

Let wel: de live calls zijn geen calls met lesmateriaal, maar wel bedoeld om vragen te beantwoorden die voor de kampleden naar boven kwamen bij het doornemen van de wekelijkse lessen en (schrijf)opdrachten.

Doorheen de week worden die ook in de mate van het mogelijke beantwoord rond het virtuele kampvuur van de pop-up Facebookgroep.

Is dit de enige keer dat Kamp Foert wordt aangeboden?

Dat weet ik nog niet, maar het is in elk geval de enige keer dit jaar dat ik een kamp live ga begeleiden.

Je kunt gedurende de volledige loop van het live Kamp aansluiten en de gemiste lessen inhalen. Wie intekent voor 28 juli kan deel uitmaken van de pop-up community, wat een belangrijk deel van de ervaring is.

Na afloop blijft Kamp Foert open om aan te kopen, maar dan als zelfstudie en zonder groep.

Wat is de deadline om deel te nemen aan Kamp Foert?

Je kan je toevoegen aan de live versie van Kamp Foert tussen 17 juni en 28 juli. Daarna kan je het lesmateriaal en de opnames van de calls op elk moment aankopen, maar zal de pop-up Facebookgroep niet meer inbegrepen zijn.

Maakte je daarvoor deel uit van de Facebookgroep, dan kan je wel de gearchiveerde versie raadplegen. (lezen, niks meer posten)

Hoe lang heb ik toegang tot het lesmateriaal?

Een jaar, dus tot 28 juli voor wie deelneemt aan de live versie, en voor wie later koopt telkens een jaar vanaf je aankoopdatum.

Moet je al iets anders gevolgd hebben van Kelly om deel te kunnen nemen?

Neen. Deelnemers aan Note to Self of Vast & Zeker zullen Kamp Foert ervaren als een fijn vervolg om nog wat meer lagen van hun denkbeeldige gevoelsajuin af te halen, maar ook als je nooit een traject van mij hebt gevolgd kan je perfect deelnemen.

Ik zit niet op Facebook, kan ik alsnog deelnemen aan Kamp Foert?

Zeker. Deelnemen aan de community wordt aangeraden maar is compleet optioneel. Al je lesmateriaal wordt aangeleverd in Kajabi, een online leerplatform met e-books en audio.

Ik heb andere afspraken of ga op vakantie tijdens de live versie van Kamp Foert in juli 2024. Hoeveel tijd vergt het volgen van Kamp Foert?

Elke maandag van Kamp Foert ontvang je een PDF die je kunt doornemen tegen de live call die plaatsvindt in het weekend, samen met een audio versie van de PDF voor wie liever luistert. (of beide doet)

Ik raad je aan om aanwezig te zijn bij de wekelijkse live call of deze te herbekijken of te herbeluisteren. Je kan je vragen stellen in de Facebookgroep en zoveel of weinig delen als je wilt. Je hebt een jaar lang toegang tot al het lesmateriaal via het leerportaal waarin Kamp Foert staat.

Kan ik Kamp Foert in meerdere keren betalen?

Ja, je kan 189 euro in een keer betalen, of bij het uitchecken kiezen voor drie maal 63 euro, per maand te betalen.

Kan ik een factuur krijgen?

Ja, die wordt automatisch gegenereerd bij het inschrijven.

Heb je nog een vraag?

Mail dan naar leiding@kampfoert.be